Over Grand Hotel Valies Roermond

Grand Hotel Valies is een luxe familiehotel op een unieke locatie in het centrum van Roermond. Het hotel ligt aan de oever van de Roer, maar is ook omringd door diverse historische gebouwen en de Voorstad, een van de oudste stadsdelen. Vanuit het hotel heeft u zicht op de ernaast gelegen Roer én op de eeuwenoude Maria Theresia brug, die in opdracht van de Oostenrijkse aartshertogin in 1771 werd gebouwd. Achter de fraaie art deco voorgevel van het grand hotel betreedt u betaalbare luxe.

Faciliteiten

Receptie

De receptiemedewerkers informeren u graag over het hotel, de omgeving, uitstapjes, (openbaar)vervoer en andere toeristische informatie. De receptie is geopend van 07:00 tot 23:00 uur.

Parkeergarage (in het hotel)

U kunt uw auto veilig parkeren in de ondergrondse, gesloten parkeergarage van het hotel. Tijdens de reservering kunt u aangeven of u dit wenst. De kosten bedragen € 9,75 per auto per dag. Onze parkeergarage beschikt over meerdere plaatsen met een laadpunt. Deze plaatsen zijn uitsluitend direct te reserveren via onze receptie.
Tegenover de entree van het hotel bevindt zich een openbare parkeergarage van Q-Park.

Vrolijke kinderruimte

In dit familievriendelijke hotel bevindt zich een kinderruimte van circa 200 m2 met divers kindervertier, computerspellen en een kleine kinderbioscoop. De hotelgasten en de gasten van het restaurant mogen gratis van deze ruimte gebruik maken. De kinderruimte is geschikt voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Er bevindt zich geen begeleiding in deze ruimte en gebruik is op eigen risico. De kinderruimte is uitsluitend voor hotel- en restaurantgasten, en wordt niet beschikbaar gesteld voor kinderfeesten.

Vergaderruimte

Grand Hotel Valies heeft een multifunctionele vergaderruimte voor maximaal 90 personen. Voor informatie kunt u terecht op het zakelijke gedeelte van onze website.

Rolstoeltoegankelijke kamers

Grand Hotel Valies beschikt over 3 Superior Twin Kamers voor gasten met een fysieke beperking. Rolstoeltoegankelijke kamers zijn op aanvraag beschikbaar via: info@hotelvalies.nl

Rokerslounge

Grand Hotel Valies beschikt over een sfeervol ingerichte rokerslounge. In de rest van het hotel en het restaurant is roken niet toegestaan. Bent u een roker, boek dan bijvoorbeeld een kamer met balkon! Dit kan uitsluitend op aanvraag en via het hotel.

Gratis breedband internet

Zowel de hotelkamers als de openbare ruimten zijn voorzien van WIFI gratis draadloos breedband internet.

Gratis fitness

Het hotel biedt een door gasten gratis te gebruiken fitnessruimte met diverse Life Fitness apparaten.

Was- en stomerijservice

Van maandag t/m vrijdag bieden wij was- en stomerijservice. Op uw kamer vindt u de laundry bag waarin u het wasgoed kunt verzamelen.

Centrale ligging

Door de centrale ligging van Grand Hotel Valies zijn vele toeristische bezienswaardigheden in de stad en de omgeving prima te bezoeken. U bereikt ook binnen enkele minuten alle belangrijke uitvalswegen. Hier een overzicht van enkele locaties met de reisafstanden:

Toeristische locaties op loop/fietsafstand:

 • Binnenstad / winkelstraten
 • McArthurGlen Designer Outlet Centrum (DOC)
 • Maasplassen (watersport- en recreatiegebied)
 • Meinweg natuurgebied met golfbaan Herkenbosch

Luchthavens:

 • Maastricht-Aachen Airport 30 minuten rij-afstand.
 • Düsseldorf International Airport 40 minuten rij-afstand.
 • Eindhoven Airport 45 minuten rij-afstand.
 • Airport Weeze (Ryanair) 55 minuten rij-afstand.
 • Brussel Zaventem Airport 75 minuten rij-afstand.
 • Keulen Bonn Airport 75 minuten rij-afstand.
 • Schiphol Amsterdam Airport 120 minuten rij-afstand.

Steden:

 • Maastricht 35 minuten rij-afstand.
 • Eindhoven 35 minuten rij-afstand.
 • Düsseldorf (DE) 40 minuten rij-afstand.
 • Keulen (DE) 60 minuten rij-afstand.
 • Brussel (BE) 90 minuten rij-afstand.
 • Amsterdam 120 minuten rij-afstand.
 • Frankfurt (DE) 2 uur en 30 minuten rij-afstand.

Roermond & Omgeving

Roermond ligt in het hart van Limburg. Het is een oude bestuurs- en bisschopsstad met veel historische bezienswaardigheden. De stad aan Maas, Roer en Swalm ligt centraal in de Euregio Rijn-Maas-Noord. De grenzen met Duitsland en België liggen op nog geen 15 kilometer afstand.

7 dagen per week shoppen

Op slechts enkele minuten lopen ligt de ingang van een van de grootste en succesvolste Designer Outlet centra van Europa welke 363 dagen per jaar geopend is (gesloten op 25 december en 1 januari). Maar vergeet de historische binnenstad niet, deze heeft op dit punt ook heel veel te bieden en het hotel ligt er midden in.

Watersport & Recreatie

De regio Roermond is een eldorado voor watersporters en recreanten. De regio vormt het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. U kunt genieten op een rondvaartboot of waterbus met een opstapplaats aan de Roerkade tegenover Hotel Dux. Maar u kunt ook zelf een bootje huren en het ruime sop kiezen. Na een dagje buiten zijn wordt het tijd voor ontspanning. Bezoek dan de sauna van Dennenmarken. Dennenmarken is tevens een indoor sportcentrum waar u onder andere kunt fitnessen, tennissen, squashen en nog veel meer.

Gevarieerde natuur

Roermond wordt omringd door diverse natuurgebieden waarvan enkele grensoverschrijdend zijn. Ook de bekende wandelroute Pieterpad loopt door deze omgeving. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van het vriendelijke Midden-Limburgse landschap via de vele fiets- en wandelroutes. Natuurparken als Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en de Beegderheide, met elk specifieke beschermde flora en fauna, liggen op fietsafstand van de stad. Niet voor niets is aan deze streek het predicaat Waardevol Cultuurlandschap toegekend.

Over cultuur gesproken

Op cultureel gebied heeft de stad ook veel te bieden en er is voor elk wat wils. Roermond kent een rijk verenigingsleven, biedt Theater de Oranjerie, het Centrum voor de Kunsten - ECI Cultuurfabriek, Het Historiehuis en het Cuypershuis. De beroemde zoon van Roermond Pierre Cuypers (1827-1921) was een productieve totaalarchitect en bouwde onder andere het Rijksmuseum. Hij heeft ook in zijn geboortestad een belangrijk deel van zijn nalatenschap ontworpen en gebouwd. Deze gebouwen zijn recent gerestaureerd en zijn een bezoek meer dan waard.

Feestelijk

De uitstekende locatie en exclusieve uitstraling van Grand Hotel Valies zijn uitermate passend voor elke feestelijke aangelegenheid van 20 tot 200 personen. Denk hierbij aan een receptie, bruiloftspartij of een diner ter ere van een verjaardag in onze sfeervolle Aziatische restaurant Room 188. Bij Grand Hotel Valies wordt elk feest een onvergetelijke belevenis.

Uw speciale dag wordt nog mooier door een verblijf in de Grande Suite van 48 m2 waar u, naast een kingsize bed, beschikt over een eigen zitkamer. En op uw privédakterras kunt u de gebeurtenissen van de dag in alle rust herbeleven.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0475) 590 999 of stuur een e-mail naar info@hotelvalies.nl.

Pers & Media

Hotel met karakter

Na vier dagen waren alle kamers volgeboekt. Hotel Grand Valies, mag dan omstreden zijn, Roermond is wel een aanwinst rijker.
DOOR GERTIE DRIESSEN, DE LIMBURGER

It always seems impossible till it’s done. ‘Het lijkt altijd onmogelijk tot het klaar is.’ Met een brede grijns wijst hoteleigenaar Victor Adams op één van de levenswijsheden die op de gemetselde bogen in het restaurant te lezen vallen. Zijn lijfspreuk, tevens van toepassing op Grand Hotel Valies. Want de komst van het gebouw had nogal wat voeten in de aarde. De weerstand van de buurt was en is groot. Vooral omdat Adams zich volgens de omwonenden niet aan afspraken heeft gehouden. Maar daar wil de ondernemer het nu even niet over hebben. Gezeur en negatieve pers genoeg gehad, vindt hij. Vandaag staat een rondleiding door het hotel op het programma, dat inmiddels de eerste gasten heeft ontvangen. Binnen vier dagen zaten alle kamers vol, vertelt Adams niet zonder trots. En nee, reclame heeft hij niet gemaakt en een officiële opening was er evenmin. „Ik wilde juist langzaam opstarten. Mede omdat ze hiernaast nog aan het bouwen zijn.” De reden voor het succes: lovende reviews op bookingsites. Ouders zijn laaiend enthousiast over de speelruimte waar hun kroost zich uit kan leven. „Als ik kind zou zijn, kregen ze me niet meer naar huis”, schrijft een vader. Het moet gezegd: menig speeltuin likt zich de vingers af bij de interactieve spellen en klimtoestellen waarover het Roermondse familiehotel beschikt. Nog een voordeeltje: je kunt het kroost vanuit restaurant en bar in de gaten houden. Via grote beeldschermen. Het Valies ademt art deco, een stijl waar Victor Adams een onbetwiste voorliefde voor heeft. Tijdloos en warm qua sfeer, vindt hij. Hotels zijn sowieso zijn hobby. Als globetrotter heeft hij in het Valies allerlei zaken verwerkt die hij op deze aardkloot tegenkwam. Het interieur is meer dan internationaal. Materialen uit India, Korea, Spanje, Japan, China, Amerika. En niks standaard. Alles is speciaal ontworpen. Naar ideeën van binnenhuisarchitect Arnie van Dus en soms van de ‘baas’ zelf. Met tal van opmerkelijke details. De vorm van het gebouw die terugkomt in deuren, wanden en lampen. De handjes van zijn kinderen in een tegel tegen de muur in de foyer. Roermondse tafereeltjes op de hotelkamers met op elk schilderij een uiltje in een boom als sneaky verwijzing naar carnavalsvereniging D’n Uul. De oude kast en fauteuils van Victors overleden moeder, die een tweede leven in de rookruimte hebben gekregen. Stuk voor stuk elementen die het Valies iets eigens geven. Want „mensen houden van hotels met karakter”, is de overtuiging van Victor Adams. Meest bizarre detail: wie in de lift stapt, ziet tot zijn verbazing de cijfers van 3 naar 5 verspringen. Het Valies heeft geen vierde verdieping. „Dat getal brengt Chinezen ongeluk. Daar willen ze echt niet slapen”. Het cijfer 8 brengt daarentegen geluk. Vandaar dat het Aziatisch restaurant, dat eind deze maand in het hotel opent ‘Room 188’ is gedoopt. Tevens het huisnummer van het Valies én de laatste drie cijfers van het telefoonnummer. Hoeveel geluk kan een mens hebben?