Kamer boeken

Tafel reserveren

OVER GRAND HOTEL VALIES ROERMOND

Grand Hotel Valies is een luxe familiehotel op een unieke locatie in het centrum van Roermond. Het hotel ligt aan de oever van de Roer, maar is ook omringd door diverse historische gebouwen en de Voorstad, een van de oudste stadsdelen. Vanuit het hotel heeft u zicht op de ernaast gelegen Roer én op de eeuwenoude Maria Theresia brug, die in opdracht van de Oostenrijkse aartshertogin in 1771 werd gebouwd. Achter de fraaie art deco voorgevel van het grand hotel betreedt u betaalbare luxe.

ART DECO HOTEL ROERMOND

Art Deco met een moderne twist

Beleef de warmte en grandeur van Amerikaanse Art Deco in hartje Roermond. Gelede gevels met luxe details en versieringen. De imposante entree en de voor Art Deco kenmerkende symmetrie en geometrie zijn een lust voor het oog. Grand Hotel Valies is een ode aan de Amerikaanse Art Deco uit de jaren ’20 oftewel de roaring 20’s. Vertaald naar hedendaags design en comfort. Maar ook een ode aan Roermond en de naam ‘Valies’. ‘Valies’ betekent koffer en heeft natuurlijk alles te maken met reizen. Op diverse plekken in ons bijzondere hotel komt de ‘V’ van Valies en Roermond tot in de kleinste details terug.

Hotelontwerp van binnen naar buiten

Eigenaar Victor Adams, zelf fervent zakenreiziger, deed zelf jarenlang inspiratie op. Zo ontstond zijn ideaalbeeld van een hotelkamer. Een kamer die voelt als thuiskomen. Met een praktische en comfortabele inrichting, waar het gemak van de reiziger centraal staat. Een warme sfeer, waar je je welkom voelt. Waar je je kunt ontspannen en bijkomen van alle indrukken. Maar die ook voor de hotelmedewerkers prettig voelt. En daarbij betaalbaar en goed te onderhouden is.

Binnenhuisarchitect Arnie van Dun vertaalde al deze wensen en ideeën in een hotelinterieur. Tot in de kleinste details werd alles ontworpen. Het hele interieur was al af, toen architect Maarten Engelman de opdracht kreeg er een gebouw omheen te ontwerpen. De jaren 20 bouwstijl is dan ook doorgetrokken naar de buitenkant. En ook hier is de ‘V’ regelmatig terug te zien. Zelfs als je het gebouw vanuit de lucht bekijkt, kun je de ‘V’ herkennen. 

Roermond meets Manhattan

Het resultaat is een bijzonder comfortabel hotel. Een eyecatcher aan rivier De Roer. Waar de binnen- en de buitenkant volledig in harmonie zijn. En waar niets standaard is. Waar het prettig vertoeven is voor hotelgasten, en prettig werken is voor hotelpersoneel. Met de warmte en grandeur van de Amerikaanse Art Deco. Welkom bij Grand Hotel Valies in Roermond!