Kamer boeken

Tafel reserveren

OVER GRAND HOTEL VALIES ROERMOND

Grand Hotel Valies is een luxe familiehotel op een unieke locatie in het centrum van Roermond. Het hotel ligt aan de oever van de Roer, maar is ook omringd door diverse historische gebouwen en de Voorstad, een van de oudste stadsdelen. Vanuit het hotel heeft u zicht op de ernaast gelegen Roer én op de eeuwenoude Maria Theresia brug, die in opdracht van de Oostenrijkse aartshertogin in 1771 werd gebouwd. Achter de fraaie art deco voorgevel van het grand hotel betreedt u betaalbare luxe.

WAT TE DOEN IN ROERMOND

Tips en uitjes in Roermond

Wat te doen in Roermond? Grand Hotel Valies heeft de meest interessante activiteiten op een rijtje gezet.

Gunstige ligging

Roermond ligt in het hart van Limburg. Maastricht en Zuid-Limburg zijn binnen 35 minuten te bereiken. Ook Duitsland en België liggen op slechts 15 kilometer. Kortom, een ideale uitvalsbasis!

Shoppen in Roermond

Op slechts 5 minuten loopafstand ligt Designer Outlet Roermond. Eén van de grootste en succesvolste Designer Outlet centra van Europa. 7 dagen in de week open (behalve op 25 december en 1 januari). Hier vindt u Designer merken met 30-70% korting. Maar vergeet de historische binnenstad niet. Met haar kleine boetiekjes en pleinen met terrasjes is het hier gezellig winkelen. Vanuit het hotel loopt u zo de binnenstad in.

Cultuur & architectuur

Als oude bestuurs- en bisschopsstad, kent Roermond veel historische bezienswaardigheden. Het is de geboortestad van de beroemde architect Pierre Cuypers (1827-1921) die o.a. het Rijksmuseum bouwde. In Roermond zijn diverse gebouwen van zijn hand terug te vinden. Bent u liefhebber? Sla dan zeker het Cuypershuis niet over. Bezoek de historische Markt met de imposante Christoffelkathedraal en het stadhuis. Het mooie Munsterplein en de eeuwenoude Voorstad St. Jacob. Geniet van de levendige Roerkade. Of bezoek het Theater de Oranjerie of ECI Cultuurfabriek. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van Grand Hotel Valies!

Watersport & recreatie

Roermond ligt aan de rivieren Maas, Roer en Swalm. Met haar beroemde Maasplassengebied is het een Eldorado voor watersporters en recreanten. Geniet van een rondvaart of stap op de waterbus vlakbij het hotel. Of huur zelf een bootje om het grootste aaneengesloten watergebied van Nederland te verkennen!

Wellness

Kom tot rust in de sauna van Dennenmarken. Hier is tevens een indoor sportcentrum waar u onder andere kunt tennissen, squashen en nog veel meer.

Wandelen & fietsen

Roermond wordt omringd door diverse natuurgebieden waarvan enkele grensoverschrijdend zijn. Ook de bekende wandelroute Pieterpad loopt door deze omgeving. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van het vriendelijke Midden-Limburgse landschap via de vele fiets- en wandelroutes. Natuurparken als Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en de Beegderheide, met elk specifieke beschermde flora en fauna, liggen op fietsafstand van de stad. Niet voor niets is aan deze streek het predicaat Waardevol Cultuurlandschap toegekend. Lees hier meer over alle fietsmogelijkheden 

Uiteten in Roermond

Roermond kent diverse eetgelegenheden. Van restaurants op sterrenniveau tot gezellige eetcafé’s en brasserieën. Bijna allemaal op loopafstand van Grand Hotel Valies. Kom ook uw culinaire hart ophalen!

Evenementen

Het Solar weekend, City Run en City Swim of de Cultuurnacht. Roermond kent diverse evenementen die het bezoeken waard zijn. Bekijk hier de geplande evenementen 

Met kinderen

In Roermond en omgeving is enorm veel te doen voor kinderen. Lees hier onze top 10 van dingen die je als kind gedaan moet hebben in Roermond