Kamer boeken

Tafel reserveren

ROERMOND MET KINDEREN: 10 LEUKSTE KINDERACTIVITEITEN IN ROERMOND

Roermond met kinderen is altijd een goed idee. Hoewel de stad misschien niet de eerste familiebestemming is waar je aan denkt, is er geen gebrek aan kinderactiviteiten in Roermond. Er zijn zoveel leuke dingen te doen, dat je met gemak een aantal dagen door kunt brengen in Roermond met kids. En dan kun je toch elke dag iets anders doen. Deze tips zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  1. BEKLIM DE TOREN VAN DE CHRISTOFFELKATHEDRAAL

267 treden, een groot concertorgel en kathedraalklokken van maar liefst 4.000 kilo! Kunnen jullie de eeuwenoude kathedraaltoren beklimmen? Eenmaal boven kun je om de torenspits heen lopen en genieten van een fenomenaal uitzicht over Roermond, de Maasplassen en Midden-Limburg! Voor echte kuitenbijters zonder hoogtevrees!

Tip: als je dan toch in de buurt bent, bezoek dan ook de Rattentoren tegenover de kathedraal. Deze heeft niet zoveel treden, en er is een leuke maquette te zien van Roermond als Middeleeuwse vestingstad.

Geschikt voor: kinderen vanaf 6 jaar. Geen lift aanwezig.

Praktische info: elke 1e zaterdag van de maanden april tot en met oktober om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. De beklimming duurt (heen en terug) zo’n 40 minuten. Klik hier voor meer praktische info en kaartjes

  1. DOE EEN FOTOPUZZELTOCHT DOOR ROERMOND

Jonge speurneuzen opgelet! Vind jij alle foto’s terug? Via een routebeschrijving en bladen met foto’s ga je op zoek naar statige oude huizen, kerken en paleizen. Zo kom je op de leukste plekjes van Roermond terecht. Na afloop lever je de antwoorden in bij VVV Roermond en ontvang je een leuke attentie.

Geschikt voor: kinderen vanaf 6 jaar.

Praktische info: de fotopuzzeltocht is zo’n 3,5 km lang en ook toegankelijk voor kinderwagens. De tocht duurt gemiddeld zo’n 3 uur. De fotopuzzeltocht is verkrijgbaar bij VVV Roermond.

  1. VOOR ALS HET REGENT: SPEEL ADVENTURE MIDGETGOLF!

Soms laat het Hollandse weer ons in de steek. Maar niet getreurd, er is een spectaculaire overdekte midgetgolf in hartje Roermond. Uitdagende banen met een spectaculaire aankleding. Een superleuke activiteit voor jong en oud!

Geschikt voor: kinderen vanaf 5 jaar.

Praktische info: deze midgetgolfsensatie is gevestigd op de bovenverdiepingen van Het Pakhuis, in het Roercentrum in hartje Roermond. Klik hier voor meer informatie. 

  1. MAAK EEN BOOTTOCHT MET DE CORPORAAL

Maak een rondvaart en verken Roermond en de Maasplassen vanaf het water! Rederij de Corporaal vertrekt vanaf de Roerkade (vlakbij familiehotel Valies).

Geschikt voor: alle leeftijden

Praktische info: Van maart t/m eind december maakt Rederij de Corporaal regelmatig een Maasplassenrondvaart. Deze boottocht duurt ongeveer 70 minuten. Vertrek vanaf de Roerkade. Klik hier voor meer info en kaartjes.
 

  1. LEKKER SPELEN IN NATUURSPEELTUIN KITSKENSBERG

5 ha aan speelplezier in de beboste Natuurspeeltuin Kitsensberg aan de rand van Roermond. Behalve de 80 verschillende speeltoestellen vind je hier ook een doolhof, minigolfbaan en  een ondiep spartelbad. Je kunt hier naar hartenlust picknicken of genieten op het horecaterras. Hier krijg je de dag makkelijk om!

Geschikt voor: 2 – 12 jaar

Praktische info: deze buitenspeeltuin is open van maart t/m oktober. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap. Voor meer info en kaartjes, klik hier. 

 

  1. ZWEMMEN IN FUN BEACH PANHEEL OF FAMILIEZWEMBAD DE BOSBERG

Met zoveel water rondom Roermond, krijg je vanzelf zin om te gaan zwemmen. Wat dacht je van Fun Beach in Panheel? Zo’n beetje het grootste aquapark in Nederland? Of Familiezwembad de Bosberg in Swalmen met verwarmde buitenzwembaden en een speeltuin?

Geschikt voor: 2 – 14 jaar

Praktische info: Vind hier alle informatie over Fun Beach Panheel  of Familiezwembad de Bosberg 

 

  1. NAAR HARTELUST SPELEN IN AVONTURENPARK VALDELUDO

Ravotten, klimmen en klauteren, spetteren in de speelrivier, hutten bouwen en nog veel meer! In Avonturenpark Valdeludo kun je ouderwets buiten spelen! En outdoor lasergamen, kinderkarten, springen op de bungee trampoline en nog veel meer!

Geschikt voor: het leukst voor 3 – 12 jaar

Praktische info: alleen bij goed weer open van eind april t/m eind oktober. Klik hier voor alle info 

 

  1. MAGIE BELEVEN IN PRETPARK TOVERLAND

Geen zorgen of het wel of niet regent! In Toverland (40 autominuten van Roermond) vermaak je je zowel bij goed als slecht weer. Achtbanen, magische indoorattracties en tovershows. Voor elke leeftijd is er wel iets te doen in dit pretpark!

Geschikt voor: vanaf 2 jaar

Praktische info: het hele jaar open, al zijn er in de winter sommige attracties dicht. Meer info en kaartjes vind je hier

 

  1. ZELF EEN BOOTJE HUREN EN DE MAASPLASSEN VERKENNEN EN/OF DE CAPRIOLEN VAN WATERSKIERS KIJKEN

Is jouw kind een echte waterrat? Huur een SUP board, kano of sloep en verken zelf de prachtige Maasplassen! Op 10 minuten van de binnenstad van Roermond, ligt Watersportschool Frissen. Zij verhuren verschillende boten en sloepen. Als met een groep bent, kun je ook onder leiding van een schipper het water op.

Geschikt voor: kinderen die van water houden

Praktische info: open van 10:00 tot 17:00 uur. Meer info en online reserveren 

Tip: neem ook een kijkje bij Beaver Creek Wake Park en bewonder de capriolen van de waterskiers! Vanuit hun bijzondere ‘Biberbar’ is alles goed te zien!

 

  1. KARTEN EN BOWLEN BIJ EURO INDOORKARTING & BOWLING

Zijn jouw kinderen echte snelheidsduivels? Dan moet je zeker dit uitdagende kartcircuit proberen! Behalve de kartbaan, is er ook een slot racing baan en bowlingbanen. Handig voor als niet de hele familie zo stoer is aangelegd!

Geschikt voor: karten vanaf 7 jaar (min. 130 cm lengte) en bowlen vanaf 5 jaar

Praktische info: Echt ligt op 15 autominuten van Roermond. Klik hier voor alle informatie

 

KINDVRIENDELIJK HOTEL ROERMOND

Je kunt natuurlijk dagtrips maken, of maak er een gezellige citytrip van! In het kindvriendelijke Grand Hotel Valies met een indoor kinderspeelruimte van maar liefst 200m2 hebben jouw kinderen het zeker naar hun zin! De praktische familiekamers zorgen voor heerlijk ontspannen familieweekend Roermond! Het hotel ligt zeer gunstig in de binnenstad en centraal ten opzichte van alle bovenstaande uitjes.

 

Heb jij al zin gekregen om iets leuks te doen in Roermond? Welke activiteit lijkt jou het leukst met kinderen?