Kamer boeken

Tafel reserveren

FIETSEN IN ROERMOND | FIETSVAKANTIE

Fietsen in Roermond

Fietsen in Roermond. De oude Hanzestad is misschien niet de eerste fietsvakantiebestemming waar u aan denkt. Maar fietsliefhebbers zijn in Roermond helemaal op hun plek! Geen heuvels waar Limburg om bekend staat, maar vlakke wegen en afwisselend landschap. Wat dacht u van grensoverschrijdend fietsen langs de Maas? Genieten van de schitterende natuur, historische dorpjes en imposante kastelen? En onderweg asperges proeven in het voorjaar? Roermond is dé uitvalsbasis voor een afwisselende fietsvakantie. 
 

Fietstocht binnenstad Roermond

Ontdek de historische binnenstad van Roermond op de fiets! De meest bijzondere plekjes in Roermond zijn met elkaar verbonden door een ‘Het ontdekken waard Fietsroute’. Een leuke fietstocht door Roermond van in totaal 43,3 km. De route is hier te downloaden of op te halen bij de VVV in Roermond.
 

Fietsen Roermond en omgeving

Vanuit Roermond fietst u makkelijk de Duitse of Belgische grens over. Hun fietsknooppuntennetwerk sluit namelijk naadloos aan op de Nederlandse knooppunten. Zo kunt u dus de dag starten met ‘Kaffee und Küchen’ en eindigen met verse Belgische frites!

Van fietsen langs de Maas tot het ontdekken van de bijzondere natuurgebieden De Meinweg en het Maas-Swalm-Nette gebied. Van Veerpontjes tot bijzondere bezienswaardigheden. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van Midden-Limburg! Hieronder vindt u enkele inspirerende fietsroutes: 

Fietsvriendelijk overnachten

Wissel een gezellig dagje in het levendige Roermond af met een rustgevende fietstocht door het omliggende natuurgebied. Grand Hotel Valies is een fijn adres voor fietsers. Een bijzonder hotel met een mix van stijlvol Art Deco interieur en hedendaags comfort. Centraal gelegen aan de oever van de Roer, de historische binnenstad én de diverse fietsroutes. Fiets na een heerlijk ontbijt zo de natuur in, neem een verkwikkende douche in de ruime inloopdouche en schuif ’s avonds weer aan voor een lekker diner. Na een nacht in de comfortabele boxspring bedden, bent u weer helemaal fit!

Grand Hotel Valies biedt de volgende faciliteiten voor fietsers:

  • Afgesloten, inpandige fietsenstalling
  • Oplaadpunten voor elektrische fietsen
  • Eigen parkeergarage
  • Historische binnenstad en outlet op 5 minuten loopafstand
  • Centraal gelegen ten opzichte van fietsroutes
  • Was- en stomerijservice
  • Fietshuur op aanvraag
  • Comfortabele boxspring bedden
  • Ruime inloopdouche

Heeft u zin gekregen om te fietsen in Roermond? Grand Hotel Valies is dé uitvalsbasis om Roermond en omgeving per fiets te verkennen!